Ljudski vrt

Stadion Ljudski vrt je v javnosti najbolj poznan kot domovanje mariborskega nogometnega ponosa NK Maribor. Sam športni objekt pa ponuja precej več kot le nogomet in je pravi raj za vse športne navdušence. Pod tribunami se namreč nahajajo številne telovadnice, v katerih poteka športna vadba. V preteklosti so bila na stadionu izvedene številne kulturne in zabavne prireditve, med najspektakularnejše pa zagotovo spada odprtje  Olimpijskega festivala evropske mladine – OFEM 2023 Maribor.

Ljudski vrt je tretji največji stadion v Sloveniji in ustreza vsem zahtevam Evropske nogometne zveze za igranje mednarodnih tekem. Njegova skupna površina znaša 12.782 m², tribune pa sprejmejo 12.702 obiskovalca. Skupno ima stadion 8 vhodov na 4 tribune.

Kontakt

Lokacija

Mladinska ulica 29, 2000 Maribor

Odpiralni čas

8.00 - 20.00

PON - SOB

zaprto

NED / PRAZNIKI

Nogomet

NK Maribor – srce Štajerske, ki z vsako tekmo praznuje vijolično zvestobo.

NK Maribor

Borilni športi

Karate in judo združujeta disciplino, moč in spretnost, kjer vsak gib pomeni pot k osebni rasti in mojstrstvu.

Košarka

Igra, pri kateri se višina in hitrost srečujeta na parketu, vsak koš pa je korak bližje bučnemu zmagoslavju.

Odbojka

Šport, pri katerem timska usklajenost in hitri refleksi ustvarjajo napete trenutke in čiste zmage nad mrežo.

Badminton

Elegantna igra hitrosti in natančnosti, kjer se pernata žogica premika hitreje, kot lahko slediš z očmi.

Kaj ponujamo?

Stadion

Veliko igrišče

Malo igrišče

Notranje telovadnice

Aktualno

Šport Maribor predal »Karte za otroka« Zvezi prijateljev mladine Maribor

Maribor, 9. julij 2024 – Včeraj je podjetje Šport Maribor iz Skupine JHMB v sklopu svoje družbeno odgovorne iniciative predalo prvi...

Mejniki podjetja

1873

  • Na zemljišču zdajšnjega stadiona je zasajen javni drevesni park Ljudski vrt, po katerem je kasneje poimenovan stadion.

1920

  • Na zemljišču Ljudskega vrta smo uredili prvo nogometno igrišče.

1945

  • Izgradnja športnih igrišč na območju Ljudskega vrta se je pospešeno začela po 2. svetovni vojni, ob Mladinski ulici sta bili na opuščenih teniških igriščih urejeni dve odbojkarski in eno košarkarsko igrišče, ob Kajuhovi ulici pa nova teniška igrišča.
  • Tudi nogometaši so si uredili svoje nekdanje igrišče, najprej samo za vadbo, pozneje pa so bile na zahodnem delu nasipa zgrajene betonske stopnice s sedeži za gledalce.

2008

  • Pomembna prelomnica je bila leta 2008, ko je bil stadion celovito prenovljen. Takrat so bile posodobljene tribune, infrastruktura in objekti, kar je stadionu omogočilo, da ustreza sodobnim standardom za gostovanje mednarodnih športnih dogodkov.