Košarkarsko igrišče Gorana Dragića

Igrišče Gorana Dragića, našega zlatega kapetana, se nahaja v Športnem parku Tabor, ob Popovičevi ulici, in je prvo pametno igrišče v vzhodni Sloveniji, kjer se gibanje prepleta s poučnimi vsebinami.

Postavitev igrišča spada v projekt #PODAMDAIGRAM, ki se odvija pod okriljem Fundacije Gorana Dragića.

Največja posebnost igrišča so informacijske table s prikazanimi osnovnimi in naprednimi košarkarskimi vajami, ki jih je zasnoval veliki slovenski košarkarski zvezdnik. Vse vaje so interaktivno obogatene z vsebinami na športno-izobraževalni platformi, do katere uporabnike vodijo QR-kode. S pametno aplikacijo povezujemo tradicijo in sodobnost, vse z željo, da so mladi čim bolj telesno aktivni tudi v današnjih, digitalnih časih. Mobilno aplikacijo, ki bo popestrila obisk igrišča, najdete na tej povezavi: www.goran-dragic.com/prenova-igrisc/. Igrišče je odprto vse dni v letu.

 

Kontakt

Lokacija

Popovičeva ulica 8, 2000 Maribor

Odpiralni čas

6.00 - 22.00

PON - PET

Košarka

Goran Dragić je slovenski košarkar, ki je leta 2017 popeljal Slovenijo do zgodovinske zmage na Eurobasketu in bil izbran za MVP turnirja.

Aktualno

Šport Maribor predal »Karte za otroka« Zvezi prijateljev mladine Maribor

Maribor, 9. julij 2024 – Včeraj je podjetje Šport Maribor iz Skupine JHMB v sklopu svoje družbeno odgovorne iniciative predalo prvi...