Kopališče Pristan

Kopališče Pristan se nahaja na Lentu, ob neposredni bližini reke Drave. V kopališkem kompleksu so na voljo trije bazeni (olimpijski, srednji in mali) ter čofotalnik za najmlajše, ki skupaj obsegajo 3.480 m2 (1.875 m2 kopalne površine in 1.322 m2 bazenske ploščadi). Najpogumnejši kopalci se lahko povzpnejo tudi na pet metrov visoko skakalnico.

Pristan je drugo najstarejše kopališče v Mariboru, zgrajeno leta 1972. Kompleks je bil namenjen tako rekreativcem kot tudi profesionalnim športnikom. Leta 2002 je bil dograjen olimpijski bazen, skozi leta pa je kopališče postalo dom številnim športnim klubom in je danes pomemben del mariborske športne infrastrukture. Nedavno je doživel tudi energetsko sanacijo in celovito obnovo.

Kontakt

Lokacija

Koroška cesta 33, 2000 Maribor

Odpiralni čas

6.00 - 22.00

PON - PET

8.00 - 21.00

SOB

8.00 - 20.00

NED / PRAZNIKI

Plavanje

Plavanje je celovit šport, ki krepi srčno-žilni sistem, mišice celotnega telesa ter izboljšuje vzdržljivost in gibčnost.

Plavalni klub Branik Maribor
Plavalno društvo Maribor
Swimclinic

Potapljanje

Potapljanje krepi dihalne mišice, povečuje kapaciteto pljuč in izboljšuje splošno telesno kondicijo ter duševno sprostitev.

Potapljaško društvo Maribor
Potapljaški klub Pro dive
Športno društvo H2o team

Vodna košarka

Vodno košarko igramo v bazenu; krepi srčno-žilni sistem, mišice celotnega telesa, izboljšuje koordinacijo in ekipno delo.

Društvo vodne košarke Maribor

Vaterpolo

Vaterpolo je intenziven vodni šport, ki krepi mišice zgornjega in spodnjega dela telesa, izboljšuje vzdržljivost in koordinacijo.

Akademski vaterpolo klub Branik

Olimpijski bazen

Fitnes

Srednji bazen

Savna

Mali bazen

Čofotalnik

Konferenčni center z vso opremo

Prostor za približno 30 ljudi

Aktualno

Šport Maribor predal »Karte za otroka« Zvezi prijateljev mladine Maribor

Maribor, 9. julij 2024 – Včeraj je podjetje Šport Maribor iz Skupine JHMB v sklopu svoje družbeno odgovorne iniciative predalo prvi...

Mejniki podjetja

2010

  • Začetki podjetja Šport Maribor segajo v leto 2010, ko sta se pod novim imenom Javni zavod Športni objekti Maribor združila nekdanji Javni zavod Dvorana Tabor Maribor (dvorana Tabor, Ledna dvorana) in Javni zavod Športni center Maribor (kopališče Pristan, kopališče Mariborski otok, hipodrom Kamnica).

2021

  • Septembra 2021 se je Javni zavod Športni objekti Maribor preoblikoval v družbo z omejeno odgovornostjo; podjetje Šport Maribor, d. o. o., je tako postalo član skupine Javnega holdinga Maribor.

2023

  • V letu 2023 je bila Športu Maribor zaupana zelo pomembna naloga – organizacija Olimpijskega festivala evropske mladine Maribor 2023 (European Youth Olympic Festival – EYOF), ki je z več kot 30-letno tradicijo največji večpanožni športni dogodek za športnike med 14. in 18. letom; potekal je med 23. in 29. julijem 2023. Zelo smo ponosni!

2024

  • Osvežena vizualna podoba Športa Maribor! V letu 2024 smo se še vedno z veseljem ozrli k izjemnemu športnemu dogajanju iz leta 2023 in sklenili, da bomo OFEM nosili še naprej. V spominih in logotipu. Predstavljamo novi Šport Maribor za novo ero urbanega športa.