Predstavitev

Predstavitev 

Deli vsebino:

Dobrodošli prijatelji športa, športne rekreacije in zdravega načina življenja!

Javni zavod ŠPORTNI OBJEKTI MARIBOR se je z 9.9.2021 preoblikoval v družbo z omejeno odgovornostjo – ŠPORT MARIBOR d.o.o. Kar se naše funkcije in namena tiče, se ne spreminja dosti, še naprej se bomo trudili zagotoviti čim boljšo uporabniško izkušnjo na objektih v našem upravljanju, s profesionalnim odnosom in kakovostno storitvijo pa na svež zrak ali v dvorane privabiti čim večje število profesionalnih in rekreativnih športnikov. Hvala za razumevanje.

Vse ostalo je res lepa zgodovina. 

Šport Maribor smo osrednja družba za vse najpomembnejše in največje športne aktivnosti in športne objekte Maribora in okolice, ki je nastal z združevanjem zavodov. Že od leta 2010 združujemo nekdanji Javni zavod Dvorana Tabor Maribor (dvorana Tabor, Ledna dvorana) in Javni zavod Športni center Maribor (kopališče Pristan, kopališče Mariborski otok, hipodrom Kamnica). Dve leti kasneje, leta 2012, smo prevzeli v upravljanje še javne športne objekte na območju Ljudskega vrta. 9.9.2021 smo se preoblikovali v družbo z omejeno odgovornostjo.

V Šport Maribor ustvarjamo priložnosti za gibanje, šport in spodbujamo k vključevanju športa v življenje. Z opravljanjem naše osnovne dejavnosti kot so upravljanje, načrtovanje, obnova, izgradnja, urejanje in vzdrževanje športnih objektov, omogočamo izvajanje letnih športnih programov javnega interesa, ki so sprejeti s strani Mestnega sveta Mestne občine Maribor.

Skrbimo, da so vsi objekti družbe Šport Maribor odlično vzdrževani in opremljeni, saj lahko le tako omogočajo kakovosten in vrhunski šport. V mnogih objektih zavoda se odvijajo tekme tako na državnem kot tudi mednarodnem nivoju, hkrati pa objekti omogočajo tudi izjemno športno izkušnjo za vse rekreativce.

Vabljeni v svet športa! Vzemite svoje zdravje in dobro počutje v svoje roke!

Polno ime:
ŠPORT MARIBOR d.o.o.
Naslov:
Koresova ulica 7, 2000 Maribor
Telefon:
02 320 78 10, 02 320 78 14
Faks:
02 320 78 38
E-pošta:
info@sportmaribor.si
Direktor:
Ranko Šmigoc
Matična številka:
3388042000
ID za DDV:
SI10663924
Račun:
Račun: SI56 3500 1000 2230 039

Atletski stadion Poljane je pravo mesto za vse navdušence nad atletiko. Na njem se letno zgodi ogromno število atletskih tekmovanj, pa tudi drugih dogodkov, prireditev in aktivnosti. Čez dan na njem potekajo večinoma vadbe in treningi, proti večeru pa je stadion na voljo tudi rekreativcem.

Kontakt:

Dvorana Lukna je športna dvorana z največjo talno površino v Sloveniji. Dvorano je možno pregraditi na 2 košarkarski ali 4 odbojkarska igrišča, 6 igrišč za badminton, igrišča za namizni tenis ali površine za borilne športe. Primerna pa je tudi za kulturne in zabavne prireditve.

Kontakt:

Dvorana Tabor je športni objekt s skupno 118 prostori, ki omogočajo prostor za vadbo in tekmovanja, v dvorani pa prirejamo tudi različne glasbene in športne prireditve. Dvorana Tabor je primerna za košarko, odbojko, badminton, kondicijske treninge, namizni tenis, kegljišče, fitnes, borilne športne, na voljo pa so tudi masažne sobe, sobe za izvedbo seminarjev ter gostinski lokal.

Kontakt:

Večnamenska dvorana ŽŠD, ki se razprostira na 850 m2, nudi kakovostne pogoje za rekreacijo. V dvorani je 6 igrišč za badminton, ne manjka pa niti igrišče za košarko in odbojko. V dvorani redno trenira več mariborskih klubov, v njej pa ima svoj prostor tudi biljard klub Gomes, ki je na voljo tudi rekreativcem.

Kontakt:

Konjeništvo ima v Mariboru že zelo dolgo tradicijo, ki jo nadaljujemo na Hipodromu. Vabljeni v svet konj, kjer se lahko naučite jahanja. Na Hipodromu pa trenirajo tudi mariborski jahalni in kasaški klubi, ki skrbijo za razvoj in negovanje tega prav posebnega športa.

Kontakt:

Mariborski otok je edinstveno slovensko kopališče, ki je hkrati tudi naravna znamenitost in naravni spomenik zaradi svoje edinstvene flore in favne. Poleti je kopališče Mariborski otok center vodnih radosti, na katerem je poskrbljeno tudi za odbojko in nogomet na mivki, košarko, badminton, namizni tenis, trampoline… Jesen in pozimi pa je priljubljeno sprehajališče.

Kontakt:

Kopališče Pristan je pravo mesto za vse ljubitelje plavanja in vodnih športov. Na 1,875 m2 kopalne površine so v kopališču na voljo 3 bazeni in čofotalnik za najmlajše, pa tudi vsa potrebna plavalna oprema. Kopališče Pristan je dom številnim športnim klubom, v njem pa ne manjka niti sejna soba.

Kontakt:

Ledna dvorana je pravi prostor za vse, ki vas veseli šport na ledu. V dvorani se organizira in izvaja začetne ter nadaljevalne tečaje drsanja, športne dneve osnovnih in srednjih šol severovzhodne Slovenije, športno vzgojo študentov ter treninge in tekmovanja hokejistov in kegljačev na ledu.

Kontakt:

Nogometna igrišča Tabor zajemajo štiri nogometna igrišča, na katerih trenira večje število nogometnih in rugby klubov. Velike zelene površine omogočajo zabavo z žogo profesionalcem, pa tudi družinam z otroki in prijateljem, ki jih druži veselje po skupinski rekreaciji.

Kontakt:

Stadion Ljudski vrt je najpomembnejši štajerski stadion, v katerem se letno prirejajo največja športna tekmovanja, predvsem nogometna. Športni objekt sestavljajo igrišče, tribune in spremljajoči objekti s telovadnicami za borilne športe, košarko, odbojko, badminton, sabljanje in vadbo nogometne šole.

Kontakt:

Teniški park Ljudski vrt je center teniškega kluba Branik in bistvo teniške šole ter tekmovalnega tenisa. Je priljubljeno stičišče rekreativcev, teniških veteranov in profesionalcev, ki jih združuje TK Branik, veselje do teniških iger, druženje ter ljubezen do tenisa.

Kontakt:

Odigrajte igro tenisa s prijatelji ali z družino na enem izmed 13 zunanjih teniških igrišč, ki so vam na voljo v teniškem parku Tabor. Za ljubitelje tenisa je poskrbljeno tudi čez zimo, ko za vas postavimo ogrevan balon, v katerem se nahaja 5 teniških igrišč.

Kontakt:
Kontakt:
Dostopnost