Povezujemo športne potenciale za zdravo in razgibano življenje v urbanem okolju

Smo družba iz Skupine JHMB, ki upravlja vrsto mariborskih javnih športnih objektov in površin. Med temi so Atletski stadion Poljane, dvorane Lukna, Tabor in ŽŠD, Hipodrom Kamnica, kopališči Mariborski otok in Pristan, Ledna dvorana, nogometna igrišča Tabor, Stadion Ljudski vrt, teniška parka Ljudski vrt in Tabor …

Vizija in poslanstvo

S svojo prisotnostjo in izkušnjami smo postali pomemben steber na področju športno-rekreacijskih dejavnosti v regiji, kjer ustvarjamo številne priložnosti za gibanje in spodbujamo k vključevanju športa v vsakdanje življenje. Rekreacija na površinah, za katere skrbimo, prispeva k ohranjanju fizičnega in psihičnega zdravja uporabnikov. Ob tem pa športni objekti omogočajo tudi izvedbo tekmovanj na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni ter različnih drugih dogodkov.

V Športu Maribor se trudimo, da so objekti v našem upravljanju odlično vzdrževani in opremljeni. Zadnja leta je mestna športno-rekreacijska infrastruktura doživela obsežne posodobitve: obnovljena je bila Dvorana Tabor, urejeno sodobno košarkarsko igrišče Iva Daneua, zgrajena ogrevalna atletska dvorana in tribuna Atletskega stadiona Poljane itd.

Strokovni

Naša ekipa sodelavcev združuje bogate izkušnje s področja športa in strokovno znanje. Vztrajno se posvečamo izobraževanju in profesionalnemu razvoju.

Zaupanja vredni

Vsakodnevne aktivnosti izvajamo po principu »fair play«, tj. odgovorno, inovativno in z vso integriteto. Kot športni partner mesta smo zavezani k zagotavljanju visokokakovostnih storitev.

Okolju prijazni

Športni tudi do okolja – prizadevamo za zeleno in trajnostno prihodnost; skrb za okolje je poleg skrbi za zdrav duh v zdravem telesu naša prioriteta.

Zavezani kakovosti

Naše profesionalne aktivnosti temeljijo na zavezi do ustrezne kakovosti v vseh segmentih naših dejavnosti in aktivnosti.

Naziv podjetja

Šport Maribor d. o. o.

Direktor

Ranko Šmigoc

Sedež podjetja

Koresova ulica 7, 2000 Maribor

IBAN

SI56 0451 5000 1501 874

Leto ustanovitve

2008

Zavezanec za DDV

Da

Davčna številka

10663924

Matična številka

3388042000

Organi družbe

Skupščina - ustanovitelji

Nadzorni svet

Predsednik

/

Uradne objave

Naša strategija

Zavedamo se, da športna infrastruktura ni le beton in jeklo, ampak platforma za uresničevanje sanj, doseganje ciljev in gradnjo skupnosti. Zato naša strategija temelji na treh ključnih stebrih – povezovanje, kakovost in trajnost. Povezovanje je temelj naše dejavnosti, saj želimo postati most med različnimi generacijami, kulturami in interesnimi skupinami. Skozi partnerstva s športnimi klubi, šolami, nevladnimi organizacijami in posamezniki bomo ustvarjali sinergije, ki bodo bogatile tako športno kot tudi družbeno tkivo.

Kakovost je naš imperativ; ne zadošča zgolj ponuditi prostora za aktivnost, pač pa želimo zagotoviti vrhunsko izkušnjo v vseh pogledih. Naši objekti so tako opremljeni z najnovejšo tehnologijo, vzdrževani po najvišjih standardih in vodeni s strastjo do odličnosti. Verjamemo, da vsak obiskovalec občuti našo predanost kakovosti v vsakem kotičku naših prostorov.

Zavezujemo se tudi k ohranjanju okolja, varčni rabi virov in ustvarjanju dolgoročnih rešitev. Z integracijo trajnostnih praks v vsakdanje delovanje zmanjšujemo svoj vpliv na okolje in spodbujamo odgovoren odnos do narave. Skupaj z uporabniki gradimo bolj aktivno, povezano in trajnostno prihodnost našega mesta z močjo športa in rekreacije.

Dejavnosti

Šport Maribor je vodilno podjetje na področju športne rekreacije in organizacije športnih dogodkov v Mariboru in širši regiji. Naše poslanstvo je spodbujanje zdravega načina življenja med prebivalci vseh starostnih skupin. Nudimo širok spekter športnih aktivnosti, od športnih tečajev do organizacije rekreativnih lig in vrhunskih tekmovanj. Naša družba se ponaša tudi z upravljanjem športnih objektov, vključno s športnimi dvoranami, bazeni in drugimi športnimi površinami, ki so na voljo za šole, klube in posameznike. 

Naša ekipa strokovnjakov zagotavlja visokokakovostne storitve in program, ki je prilagojen potrebam športne skupnosti, s čimer prispevamo k večji športni udeležbi v regiji. Ob tem smo tudi odličen organizator vaših dogodkov, ko so tekme, športni dnevi, kongresi ali športni rojstni dnevi, objekte pa lahko tudi najamete in dogodke organizirate sami. Pri tem pa smo vam z veseljem v oporo z našimi oglasnimi površinami.

Športni objekti v našem upravljanju:

 • Dvorana Tabor in Ledna dvorana
 • Kopališče Pristan
 • Kopališče Mariborski otok
 • Nekdanje kopališče TAM
 • Hipodrom Kamnica
 • Atletski stadion Poljane
 • Dvorana za tenis in zunanja igrišča na Taboru in v Ljudskem vrtu
 • Nogometna igrišča in zunanje površine za rekreacijo v Športnem parku Tabor
 • Stadion Ljudski vrt
 • Dvorana Lukna
 • Nogometna igrišča Kovinar, Radvanje, Malečnik in Pobrežje
 • Langerjeva vila
 • Skate park
 • Urbana igrišča na Taboru in Ljudskem vrtu (košarkarsko igrišče Goran Dragić in košarkarsko igrišče Ivo Dneu)
 • Veslaški center Brestrnica

Mejniki podjetja

2010

 • Začetki podjetja Šport Maribor segajo v leto 2010, ko sta se pod novim imenom Javni zavod Športni objekti Maribor združila nekdanji Javni zavod Dvorana Tabor Maribor (dvorana Tabor, Ledna dvorana) in Javni zavod Športni center Maribor (kopališče Pristan, kopališče Mariborski otok, hipodrom Kamnica).

2021

 • Septembra 2021 se je Javni zavod Športni objekti Maribor preoblikoval v družbo z omejeno odgovornostjo; podjetje Šport Maribor, d. o. o., je tako postalo član skupine Javnega holdinga Maribor.

2023

 • V letu 2023 je bila Športu Maribor zaupana zelo pomembna naloga – organizacija Olimpijskega festivala evropske mladine Maribor 2023 (European Youth Olympic Festival – EYOF), ki je z več kot 30-letno tradicijo največji večpanožni športni dogodek za športnike med 14. in 18. letom; potekal je med 23. in 29. julijem 2023. Zelo smo ponosni!

2024

 • Osvežena vizualna podoba Športa Maribor! V letu 2024 smo se še vedno z veseljem ozrli k izjemnemu športnemu dogajanju iz leta 2023 in sklenili, da bomo OFEM nosili še naprej. V spominih in logotipu. Predstavljamo novi Šport Maribor za novo ero urbanega športa.