Prisluhnili željam kopalcev in omogočili obisk »Otoka« še dodatne 4 dni

Prisluhnili željam kopalcev in omogočili obisk »Otoka« še dodatne 4 dni 

Na Športu Maribor iz Skupine JHMB smo bili zadnje dni deležni veliko pohval za izvedbo letošnje kopalne sezone na Mariborskem otoku, hkrati pa je prejeli ogromno pobud obiskovalcev, da se sezona nadaljuje še nekaj dni. Glede na napovedano sončno vreme s prijetnimi temperaturami smo prisluhnili željam številnih obiskovalcev in se odločili, da jim ponudimo še štiri dodatne kopalne dni.

»Otok« bo tako v četrtek in petek, 7. in 8. 9., odprt med 13. in 19. uro, ko bo veljala enotna cene vstopnice 4 EUR. V soboto in nedeljo, 9. in 10. 9., pa bo kopališče obratovalo med 9. in 19. uro po rednem ceniku. V soboto bo za zabavo skrbel tudi DJ, nedeljski zaključek kopalne sezone na »Otoku« pa bo minil v mirnem in sproščujočem vzdušju.

Čeprav bo v nedeljo, 10. 9. 2023, zadnji letošnji kopalni dan na Mariborskem otoku, to ne pomeni, da bo Otok resnično zaprl svoja vrata, saj namreč že snujemo aktivnosti za do sedaj »mrtve« dele sezone – jesenski, zimski in spomladanski del.

Medtem Mestna občina Maribor in Šport Maribor tudi že proučujeta različne tehnične rešitve, ki bi v prihodnji sezoni omogočile dogrevanje bazenske vode na Mariborskem otoku. To bi pripomoglo k hitrejšemu doseganju optimalnih temperatur vode za kopalce in podaljšalo kopalno sezono, saj bi v tem primeru kopališče lahko odprli prej in nato tudi kasneje zaprli.

Po letošnjem zaprtju kopališča na »Otoku«, že v ponedeljek, 11. 9., odpiramo vrata kopališča Pristan. Tam bodo lahko kopalci uživali vse do naslednje sezone na »Otoku«.

 

Deli vsebino:

Mariborski otok je edinstveno slovensko kopališče, ki je hkrati tudi naravna znamenitost in naravni spomenik zaradi svoje edinstvene flore in favne. Poleti je kopališče Mariborski otok center vodnih radosti, na katerem je poskrbljeno tudi za odbojko in nogomet na mivki, košarko, badminton, namizni tenis, trampoline… Jesen in pozimi pa je priljubljeno sprehajališče.

Kontakt:

Morda vas zanima tudi... 

Pred bližajočo se kopalno sezono na Mariborskem otoku je upravljavec kopališča, podjetje Šport Maribor iz Skupine JHMB, v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor znova pristopil k dobrodelni akciji »Karta za otroka«.

Zakorakali smo v mesec junij, kar pomeni, da se bližamo koncu šolskega leta in že mislimo na počitnice. In ob tem seveda vsi pomislimo na morje ali osvežitev v bazenih.

V organizaciji podjetja Šport Maribor iz Skupine JHMB se je minulo nedeljo, 2. junija, na Trgu Leona Štuklja odvil turnir za državno prvenstvo v košarki 3 × 3 – Držav’c. Na njem je sodelovalo skupno 40 ekip, ki so nastopile v šestih kategorijah.

Prijava na E-novice

Prijavite se na e-novičke Športnih objektov Maribor, da boste med prvimi obveščeni o dogajanju pri nas, o novostih, spremembah odpiralnih časov in drugih zanimivih vsebinah povezanih s športom in rekreacijo.

Dostopnost