Prenovljena Stara tribuna v Ljudskem vrtu

Prenovljena Stara tribuna v Ljudskem vrtu 

Mestna občina Maribor je danes pridobila uporabno dovoljenje za rekonstruirano Staro tribuno na stadionu Ljudski vrt!

 

Ljudski vrt stadion nova tribuna mestna občina maribor

 

Glavni namen posega je bila funkcionalna izboljšava stare tribune, uskladitev z zahtevami UEFA ter oblikovna povezava z ostalim delom stadiona v smiselno celoto. Spomeniško zaščitena streha z ločno konstrukcijo je ohranjena v originalni obliki.

 

Ljudski vrt stadion nova tribuna mestna občina maribor

Zaradi upoštevanja zahtev, ki jih narekuje pravilnik UEFA - varnostni standardi in večje udobje gledalcev - bo na prenovljeni tribuni 800 sedežev manj; skupno 3092 stolov, od tega 771 VIP-stolov.
V Ljudskem vrtu je zdaj skupno 11.671 sedišč, ki so bila danes tudi prvič v celoti v uporabi, in sicer na prvi tekmi četrtfinala Uefa EP do 21 let.

 

Ljudski vrt stadion nova tribuna mestna občina maribor

Manjša dela se bodo na tribuni nadaljevala še kakšen mesec, dodatno pa bo urejena tudi okolica stadiona. Ta ureditev zajema predvsem ustrezne posege na zaščitenih drevesih, ureditev dostopov do tribune in objekta Lukna, ureditev intervencijskih poti, varnih dostopov za kolesarje in pešce ter urbane opreme in razsvetljave.
Foto: Marko Pigac

Deli vsebino:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Stadion Ljudski vrt je najpomembnejši štajerski stadion, v katerem se letno prirejajo največja športna tekmovanja, predvsem nogometna. Športni objekt sestavljajo igrišče, tribune in spremljajoči objekti s telovadnicami za borilne športe, košarko, odbojko, badminton, sabljanje in vadbo nogometne šole.

Kontakt:

Morda vas zanima tudi... 

Na vašo in našo željo odpiramo vrata Pristana za vse rekreativce, a zaradi okoliščin žal v nekoliko okrnjeni obliki.

Vljudno vas prosimo za razumevanje.

Prijava na E-novice

Prijavite se na e-novičke Športnih objektov Maribor, da boste med prvimi obveščeni o dogajanju pri nas, o novostih, spremembah odpiralnih časov in drugih zanimivih vsebinah povezanih s športom in rekreacijo.