Prenovljena Stara tribuna v Ljudskem vrtu

Prenovljena Stara tribuna v Ljudskem vrtu 

Mestna občina Maribor je danes pridobila uporabno dovoljenje za rekonstruirano Staro tribuno na stadionu Ljudski vrt!

 

Ljudski vrt stadion nova tribuna mestna občina maribor

 

Glavni namen posega je bila funkcionalna izboljšava stare tribune, uskladitev z zahtevami UEFA ter oblikovna povezava z ostalim delom stadiona v smiselno celoto. Spomeniško zaščitena streha z ločno konstrukcijo je ohranjena v originalni obliki.

 

Ljudski vrt stadion nova tribuna mestna občina maribor

Zaradi upoštevanja zahtev, ki jih narekuje pravilnik UEFA - varnostni standardi in večje udobje gledalcev - bo na prenovljeni tribuni 800 sedežev manj; skupno 3092 stolov, od tega 771 VIP-stolov.
V Ljudskem vrtu je zdaj skupno 11.671 sedišč, ki so bila danes tudi prvič v celoti v uporabi, in sicer na prvi tekmi četrtfinala Uefa EP do 21 let.

 

Ljudski vrt stadion nova tribuna mestna občina maribor

Manjša dela se bodo na tribuni nadaljevala še kakšen mesec, dodatno pa bo urejena tudi okolica stadiona. Ta ureditev zajema predvsem ustrezne posege na zaščitenih drevesih, ureditev dostopov do tribune in objekta Lukna, ureditev intervencijskih poti, varnih dostopov za kolesarje in pešce ter urbane opreme in razsvetljave.
Foto: Marko Pigac

Deli vsebino:

Stadion Ljudski vrt je najpomembnejši štajerski stadion, v katerem se letno prirejajo največja športna tekmovanja, predvsem nogometna. Športni objekt sestavljajo igrišče, tribune in spremljajoči objekti s telovadnicami za borilne športe, košarko, odbojko, badminton, sabljanje in vadbo nogometne šole.

Kontakt:

Morda vas zanima tudi... 

V obdobju med 19. in 29. oktobrom 2022 bo v Mariboru potekal mednarodni boksarski turnir SILVER BELT TOURNAMENT. Turnir je svetovnega pomena, potekal bo pod okriljem Svetovne boksarske organizacije in Boksarske zveze Slovenije.

Obvestili smo vas že, da je kopališče PRISTAN ponovno odprto. Tudi to, da so savne v kopališču Pristan oddane v najem in da jih najemnik pospešeno pripravlja na novo odprtje. Pomembna informacija za imetnike letnih vstopnic za savno, ki svojih kart, zavoljo COVID-a, niso mogli izkoristiti..

V petek, 2.9.2022, v centru Maribora na Glavnem trgu odkrivamo digitalni odštevalnik OFEM, hkrati pa bo svoje dejavnosti predstavila tudi Skupina JHMB, katere del je tudi naša družba – Šport Maribor. 💜

Prijava na E-novice

Prijavite se na e-novičke Športnih objektov Maribor, da boste med prvimi obveščeni o dogajanju pri nas, o novostih, spremembah odpiralnih časov in drugih zanimivih vsebinah povezanih s športom in rekreacijo.