Nogometna igrišča v športnem parku tabor

Nogometna igrišča v športnem parku tabor 

Športni park Tabor s svojimi zelenimi površinami že vrsto let slovi kot eden največ, najlepših in najbolj urejenih športnih parkov v Sloveniji.

Ni dolgo nazaj, ko je športni park dobil veliko nogometno igrišče z umetno travo. Poleg omenjenega igrišča, ki ga bodo kmalu krasili tudi reflektorji, se na površini 14.000 m² razprostirajo še tri velika nogometna igrišča katere povezujejo številne urejene poti, katere za tek uporabljajo športniki številnih mariborskih klubov, ki vadijo in trenirajo v bližini športnega parka. Koristijo jih tudi otroci bližnjih vrtcev, šolarji za štafetne in elementarne igre, srednješolci za organizacijo različnih športnih dnevov s premnogimi športnimi vsebinami in zvečer rekreativci, ki vzdržujejo in nabirajo kondicijo.

Popoldan pa se iz športnega parka razlegajo otroški kriki, slišati je zvok piščalk in glasne trenerske nasvete. Vsak dan je na nogometnih terenih več sto otrok, željni znanja najbolj postranske stvari na svetu, kot radi rečemo športni panogi, ki ima daleč največ oboževalcev na svetu. Če je atletika kraljica vseh športov, potem lahko rečemo, da je nogomet kralj med športnimi panogami. In prav na teh igriščih so že zrasli številni odlični nogometaši, ki so si in si še kruh služijo v tujini.

Deli vsebino:

Nogometna igrišča Tabor zajemajo štiri nogometna igrišča, na katerih trenira večje število nogometnih in rugby klubov. Velike zelene površine omogočajo zabavo z žogo profesionalcem, pa tudi družinam z otroki in prijateljem, ki jih druži veselje po skupinski rekreaciji.

Kontakt:

Morda vas zanima tudi... 

Hrvaški glasbenik Petar Grašo je navdušil mariborsko občinstvo na razprodanem koncertu, ki je potekal v Dvorani Tabor.

Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič sta ob navzočnosti predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Roberta Goloba v Mariboru slavnostno podpisala pogodbo o sofinanciranju investicije »Izgradnja atletske ogrevalne steze z rekonstrukcijo obstoječe tribune« v višini tri milijone evrov.

Obveščamo vas, da bo v soboto, 20.052023 potekalo tekmovanje v vaterpolu, zato bo olimpijski bazen zaprt med 17:30 in 21:00.

Prijava na E-novice

Prijavite se na e-novičke Športnih objektov Maribor, da boste med prvimi obveščeni o dogajanju pri nas, o novostih, spremembah odpiralnih časov in drugih zanimivih vsebinah povezanih s športom in rekreacijo.

Dostopnost