Nogometna igrišča v športnem parku tabor

Nogometna igrišča v športnem parku tabor 

Športni park Tabor s svojimi zelenimi površinami že vrsto let slovi kot eden največ, najlepših in najbolj urejenih športnih parkov v Sloveniji.

Ni dolgo nazaj, ko je športni park dobil veliko nogometno igrišče z umetno travo. Poleg omenjenega igrišča, ki ga bodo kmalu krasili tudi reflektorji, se na površini 14.000 m² razprostirajo še tri velika nogometna igrišča katere povezujejo številne urejene poti, katere za tek uporabljajo športniki številnih mariborskih klubov, ki vadijo in trenirajo v bližini športnega parka. Koristijo jih tudi otroci bližnjih vrtcev, šolarji za štafetne in elementarne igre, srednješolci za organizacijo različnih športnih dnevov s premnogimi športnimi vsebinami in zvečer rekreativci, ki vzdržujejo in nabirajo kondicijo.

Popoldan pa se iz športnega parka razlegajo otroški kriki, slišati je zvok piščalk in glasne trenerske nasvete. Vsak dan je na nogometnih terenih več sto otrok, željni znanja najbolj postranske stvari na svetu, kot radi rečemo športni panogi, ki ima daleč največ oboževalcev na svetu. Če je atletika kraljica vseh športov, potem lahko rečemo, da je nogomet kralj med športnimi panogami. In prav na teh igriščih so že zrasli številni odlični nogometaši, ki so si in si še kruh služijo v tujini.

Deli vsebino:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Nogometna igrišča Tabor zajemajo štiri nogometna igrišča, na katerih trenira večje število nogometnih in rugby klubov. Velike zelene površine omogočajo zabavo z žogo profesionalcem, pa tudi družinam z otroki in prijateljem, ki jih druži veselje po skupinski rekreaciji.

Kontakt:

Morda vas zanima tudi... 

V nedeljo 8. maja 2022 je na stadionu na Poljanah potekal Atletski pokal Slovenije za mlajše mladince in mladinke. Organizator atletskega tekmovanja je AK Poljane Maribor. Na enodnevnem tekmovanju, ki poteka v nedeljo, 8. maja 2022 od 12.00 ure naprej, bo tekmovalo 450 atletov in atletinj iz 40 atletskih klubov, društev, sekcij in organizacij.

Delovni čas kopališča PRISTAN med prazniki..

Če si že od nekdaj želiš okusiti občutek breztežnosti in lebdenja v prostoru, kjer se tvoji čuti izostrijo, običajne skrbi pa izzvenijo, je sedaj pravi čas, da to željo izpolniš!

Prijava na E-novice

Prijavite se na e-novičke Športnih objektov Maribor, da boste med prvimi obveščeni o dogajanju pri nas, o novostih, spremembah odpiralnih časov in drugih zanimivih vsebinah povezanih s športom in rekreacijo.