ı ČETVEROBOJ NARODOV – PRISTAN ı

ı ČETVEROBOJ NARODOV – PRISTAN ı 

Gorazd Podržavnik, selektor slovenskih plavalnih reprezentanc:

»Kot sem dejal že pred začetkom, so takšna tekmovanja za mlajše kategorije nekaj najlepšega. Za nami sta dva dneva odličnega vzdušja in napetih bojev v bazenu Pristan. Ker je poudarek tekmovanja na ekipnem delu, so reprezentance zastavljene malo širše, zato tudi več plavalcev in plavalk dobi priložnost nastopa za izbrano vrsto, kar je zelo dobrodošlo za motivacijo na treningih, sploh v tem, najstniškem obdobju. Dobro pa je tudi za PZS, saj vidimo od kod prihajajo reprezentanti, kje imajo dobro generacijo in kako se dela po klubih. Samo tekmovanje je z rezultatskega vidika minilo nekako po pričakovanjih. Vedeli smo, da imamo zelo dobro kadetsko ekipo, kar se je pokazalo tudi z zmago kadetinj. Pri kadetih smo imeli malo smole, saj je tik pred tekmovanjem zbolel Bor Vran-Benkovič, ki je eden izmed nosilcev te kadetske ekipe. Skupaj z njim bi se prav gotovo borili tudi za skupno zmago med kadeti. Pri mladincih in mladinkah smo osvojili sicer tretje mesto, a smo kljub temu videli nekaj zelo dobrih nastopov in zmag naših plavalcev. Prav tako smo skupno osvojili tretje mesto, kar pa nas zagotovo ne veseli, saj smo v preteklosti na tem tekmovanju že zmagovali. Srbija in pa predvsem Hrvaška zadnja leta ogromno vlagata v plavanje, tako v infrastrukturo, saj vsako leto odprejo kakšen nov bazen in pa predvsem v kader. Rezultate le-tega pa smo lahko videli v bazenu Pristan.«

 

Deli vsebino:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kopališče Pristan je pravo mesto za vse ljubitelje plavanja in vodnih športov. Na 1,875 m2 kopalne površine so v kopališču na voljo 3 bazeni in čofotalnik za najmlajše, pa tudi vsa potrebna plavalna oprema. Kopališče Pristan je dom številnim športnim klubom, v njem pa ne manjka niti sejna soba.

Kontakt:

Morda vas zanima tudi... 

V nedeljo 8. maja 2022 je na stadionu na Poljanah potekal Atletski pokal Slovenije za mlajše mladince in mladinke. Organizator atletskega tekmovanja je AK Poljane Maribor. Na enodnevnem tekmovanju, ki poteka v nedeljo, 8. maja 2022 od 12.00 ure naprej, bo tekmovalo 450 atletov in atletinj iz 40 atletskih klubov, društev, sekcij in organizacij.

Delovni čas kopališča PRISTAN med prazniki..

Če si že od nekdaj želiš okusiti občutek breztežnosti in lebdenja v prostoru, kjer se tvoji čuti izostrijo, običajne skrbi pa izzvenijo, je sedaj pravi čas, da to željo izpolniš!

Prijava na E-novice

Prijavite se na e-novičke Športnih objektov Maribor, da boste med prvimi obveščeni o dogajanju pri nas, o novostih, spremembah odpiralnih časov in drugih zanimivih vsebinah povezanih s športom in rekreacijo.