Država Mestni občini Maribor zagotovila skupno skoraj 9 milijonov evrov za izvedbo Olimpijskega festivala evropske mladine

Država Mestni občini Maribor zagotovila skupno skoraj 9 milijonov evrov za izvedbo Olimpijskega festivala evropske mladine 

Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič sta ob navzočnosti predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Roberta Goloba v Mariboru slavnostno podpisala pogodbo o sofinanciranju investicije »Izgradnja atletske ogrevalne steze z rekonstrukcijo obstoječe tribune« v višini tri milijone evrov. Minister Han pa je mariborskemu županu tudi predal sklep Vlade RS glede dodatnega sofinanciranja izvedbe in organizacije Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) 2023 v višini 2,825 milijona evrov.

S tem je država za izvedbo OFEM namenila skupno skoraj devet milijonov evrov, in sicer dobrih šest milijonov evrov za sofinanciranje športne infrastrukture ter še slabe tri milijone za izvedbo in organizacijo samega dogodka OFEM.

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je ob tem dogodku dejal: “V imenu Mestne občine Maribor in kot predsednik Organizacijskega odbora Olimpijskega festivala evropske mladine se zahvaljujem, da ste projekt OFEM prepoznali kot ne samo pomemben dogodek za mesto Maribor, ampak dogodek, ki je izrednega nacionalnega pomena. Verjamem, da se bomo festivala spominjali še vrsto let ter da bosta Slovenija in mesto Maribor za čas festivala postavljena na športni zemljevid Evrope. Ne gre za tekmovalni duh, temveč tudi za prostovoljstvo in povezovanje, hkrati pa lepe izkušnje, ki jih bodo obiskovalci festivala odnesli s seboj.”

Vlada je za OFEM Maribor 2023 do sedaj že predhodno zagotovila sredstva v višini dobrih šest milijonov evrov, in sicer na podlagi Sklepa Vlade RS z januarja 2021, da vlada zagotovi finančna sredstva za sofinanciranje v športno infrastrukturo v skladu s proračunskimi možnostmi. Ta sredstva so bila namenjena sofinanciranju investicij v javne športne objekte za izvedbo OFEM Maribor 2023. V letu 2022 je ministrstvo, pristojno za šport, s tem namenom že sofinanciralo obnovo športne dvorane Tabor v višini 3,169 milijona evrov. Poleg tega je Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport v okviru Letnega programa športa za leto 2023 zagotovilo sredstva v višini tri milijone evrov še za sofinanciranje izgradnje ogrevalne atletske steze in spremljevalnega objekta v okviru Atletskega stadiona Poljane, katerega investitor je Mestna občina Maribor. Pogodbo o sofinanciranju slednje investicije sta danes podpisala minister Matjaž Han in župan Maribora Saša Arsenovič.

Deli vsebino:

Morda vas zanima tudi... 

Hrvaški glasbenik Petar Grašo je navdušil mariborsko občinstvo na razprodanem koncertu, ki je potekal v Dvorani Tabor.

Obveščamo vas, da bo v soboto, 20.052023 potekalo tekmovanje v vaterpolu, zato bo olimpijski bazen zaprt med 17:30 in 21:00.

Obveščamo Vas, da bo v sredo, 17.05.2023 potekalo tekmovanje v vaterpolu, zato bo olimpijski bazen zaprt med 18:30 in 21:30 (22:00).

Prijava na E-novice

Prijavite se na e-novičke Športnih objektov Maribor, da boste med prvimi obveščeni o dogajanju pri nas, o novostih, spremembah odpiralnih časov in drugih zanimivih vsebinah povezanih s športom in rekreacijo.

Dostopnost