ATLETIKA – peteroboj reprezentanc SLO-SVK-HUN-CZE-POL – STADION POLJANE MARIBOR

ATLETIKA – peteroboj reprezentanc SLO-SVK-HUN-CZE-POL – STADION POLJANE MARIBOR 

Letošnji peteroboj bo potekal v času, ko se omenjena starostna kategorija mladincev in mladink U20 pripravlja na Svetovno mladinska prvenstvo, ki bo letos v začetku meseca avgusta potekalo v Kolumbiji (Cali, 2. – 7. avgusta 2022). Da bomo priča vrhunskim rezultatom to soboto v Mariboru govori dejstvo, da bodo s svojimi najboljšimi posamezniki, ki bodo zastopali svoje reprezentance v Maribor prišle »atletske velesile« kot so Poljska, Češka in Madžarska in da imajo številne odlične posameznike v reprezentanci tudi Slovenija in Slovaška. Dodati je potrebno, da ima v slovenski atletski mladinski reprezentanci normo izpolnjeno kar 17 atletov in atletinj. Tekmovanje, ki ga organiziramo v Mariboru v soboto še vedno velja in šteje tudi za dosego kriterijev oz. norm za že prej omenjen največji atletski spektakel v letu 2022 za to starostno kategorijo. Ob lepem vremenu in ugodnih vremenskih pogojih se lahko upravičeno nadejamo še kakšnega izvrstnega rezultata atletov, ki si bodo Maribor zapomnili po doseženi normi in bo stadion Poljane tako  odskočna deska za nastop na Svetovnem prvenstvu. 

Organizatorju in izvajalci bo tekmovanje služilo tudi kot priprava vseh potrebnih služb za športni dogodek, ki bo v ospredju v Mariboru v letu 2023.  Atletika bo kot kraljica športov v ospredju tudi konec meseca julija 2023. #OFEM2023

Deli vsebino:

Atletski stadion Poljane je pravo mesto za vse navdušence nad atletiko. Na njem se letno zgodi ogromno število atletskih tekmovanj, pa tudi drugih dogodkov, prireditev in aktivnosti. Čez dan na njem potekajo večinoma vadbe in treningi, proti večeru pa je stadion na voljo tudi rekreativcem.

Kontakt:

Morda vas zanima tudi... 

V obdobju med 19. in 29. oktobrom 2022 bo v Mariboru potekal mednarodni boksarski turnir SILVER BELT TOURNAMENT. Turnir je svetovnega pomena, potekal bo pod okriljem Svetovne boksarske organizacije in Boksarske zveze Slovenije.

Obvestili smo vas že, da je kopališče PRISTAN ponovno odprto. Tudi to, da so savne v kopališču Pristan oddane v najem in da jih najemnik pospešeno pripravlja na novo odprtje. Pomembna informacija za imetnike letnih vstopnic za savno, ki svojih kart, zavoljo COVID-a, niso mogli izkoristiti..

V petek, 2.9.2022, v centru Maribora na Glavnem trgu odkrivamo digitalni odštevalnik OFEM, hkrati pa bo svoje dejavnosti predstavila tudi Skupina JHMB, katere del je tudi naša družba – Šport Maribor. 💜

Prijava na E-novice

Prijavite se na e-novičke Športnih objektov Maribor, da boste med prvimi obveščeni o dogajanju pri nas, o novostih, spremembah odpiralnih časov in drugih zanimivih vsebinah povezanih s športom in rekreacijo.