Žensko košarkarsko društvo Maribor

Žensko košarkarsko društvo Maribor 

Deli vsebino:

Kontakt:

Mariborska ženska košarka ima že 65-letno tradicijo. V dolgoletnem športnem udejstvovanju so selekcije ŽKD Maribor doživljale številne športne uspehe, ki dopolnjujejo osnovno vizijo in poslanstvo društva – v športno življenje želimo vključiti čim več mladih deklet, jih naučiti živeti zdravo in športno ter jih s pomočjo odličnih trenerjev vzgojiti v vrhunske košarkarice s pozitivnim razmišljanjem o življenju.

Vizija in poslanstvo vodstva sta, da skupaj s trenerji uresničimo sanje številnih mladih deklet in jih pripeljemo v vrh slovenske košarke. ŽKD Maribor bo v okviru svojega poslanstva izvajal in skrbel za kakovostno košarkarsko šolo, ki bo omogočala, da se deklice razvijejo v kakovostne košarkarice in spoznajo temeljne vrednote kot so spoštovanje, prijateljstvo in odgovornost do sebe in drugih.

Z uresničevanjem poslanstva kluba in sledenjem viziji kluba bomo postavili trdne temelje za dolgoročno uspešnost kluba, večjo medijsko prepoznavnost ter ponudili sponzorjem možnost večje prepoznavnosti na širšem področju.

Naš cilj je pripeljati Žensko košarkarsko društvo Maribor v sam vrh slovenske ženske košarke v vseh starostnih kategorijah in s članicami v kratkem ponovno udeležiti mednarodne regionalne košarkarske lige.

Zavedamo se, da nam bo s trdim timskim delom in predanostjo ter s pomočjo sponzorjev in donatorjev, to tudi uspelo.

Dostopnost